Alergeny występujące w posiłkach:
1.
Zboża
zawierające gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz
produkty pochodne.
2.
Skorupiaki
i produkty pochodne.
3.
Jaja i
produkty pochodne.
4.
Ryby i
produkty pochodne.
5.
Orzeszki
ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6.
Soja i
produkty pochodne.
7.
Mleko i
produkty pochodne ( łącznie z laktozą).
8.
Orzechy
(migdały, orzechy laskowe, włoskie, orzechy nerkowca, pistacje) i
produkty pochodne.
9.
Seler i
produkty pochodne
10.
Gorczyca i
produkty pochodne.
11.
Nasiona
sezamu i produkty pochodne.
12.
Dwutlenek
siarki i siarczany.
13.
Łubin i
produkty pochodne.
14.
Mięczaki i
produkty pochodne. |